Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 30 Kasım 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan 3 katlı özel bir öğrenci yurdunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangında, 11'i kız öğrenci ve 1’i eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti, 22 öğrenci de yaralandı. Yaralanan öğrenciler, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

-*--

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Tosun, bu sabah saatlerinde İstanbul Sarıyer'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

53 yaşındaki ünlü oyuncunun ölümü sevenlerini yasa boğdu. 1981 yılında Mine adlı filmle sinemaya başlayan Tosun, 40’a yakın filmde ve onlarca tiyatro oyununda rol almıştı.

-*--

Suriye rejim güçleri, Halep'in doğusunda hava saldırılarından kaçan sivilleri hedef aldı.

Saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 25 kişi yaşamını yitirirken onlarca kişi yaralandı. Rejimin son saldırısıyla birlikte Halep'in doğusunda 15 Kasım'dan bu yana ölen sivillerin sayısı 643'ten 668'e yükseldi.

-*--

Ukrayna’da 30 yıl önce dünyanın en büyük nükleer felaketine neden olan Çernobil Nükleer Santrali’nin 4. reaktörü özel çelik çadırla kapatıldı.

Kenar uzunlukları 164 ve 257 metre olan, 110 metre yüksekliğinde ve 36 bin 200 ton ağırlığındaki özel çelik çadır, reaktör bloğunun üzerini kapattı. Çernobil Nükleer Santrali’nin, 2065 yılına kadar tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor. 

-*--

Havacılıkta milli haberleşme dönemi başladı.

Havacılık sektörüne yönelik Onur Mühendislik tarafından geliştirilen milli haberleşme sistemi, Adana, Gaziantep ve Siirt havalimanlarında devreye alındı.

-*--ve spor

Brezilya Serie A'da şampiyon Palmeiras oldu.

Ligde 22 yıl sonra zafere ulaşan Palmeiras, 102 yıllık tarihinde 9. şampiyonluğunu yaşadı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP