Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 1 Aralık 2016 Perşembe. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Milli Güvenlik Kurulu, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası yapılan açıklamada, kamu düzeninin ve vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetlerle milli güvenliği tehdit eden gelişmelerin kapsamlı şekilde görüşüldüğü vurgulandı.

-*--

Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar ve şiddet olayları, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

Protestocular yaptığı açıklamada, "Son birkaç aydır binlerce Arakanlı Müslüman öldürülüyor, çoğu gözaltına alındı. 150 binden fazla insan gıdasız ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyuyor. Onlarca kadın cinsel tacize uğradı. Bin 200'den fazla bina yerle bir edildi ve en az 30 bin kişi evlerinden çıkarak yaşam alanlarını değiştirdi. Bu katliam son bulmalı. Sorumluluğu olan herkes eylemde bulunmalı." ifadelerini kullandı.

-*--

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah kentinde düzenlenen Fetih Hareketi 7. Genel Kongresi'nde konuşma yaptı.

Abbas konuşmasında, Filistin'in Birleşimiş Milletler'de tam üyelik hakkını elde etmesi konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, tüm uluslararası kuruluşlara üye olacaklarını belirtti. Yahudi yerleşim birimlerinin yasal olmadığına dikkati çeken Abbas, "Biz bu topraklarda kalıcıyız. Buralardan vazgeçmeyeceğiz. Fetih Hareketi'nin bir sonraki kongresinin ebedi başkentimiz Kudüs'te yapılmasını temenni ediyoruz." dedi.

-*--

Alman Federal Meclisinde, Suriye'deki duruma ilişkin oturum düzenlendi.

Oturumda konuşan Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, "Bana göre Halep, Batı dış politikasının son yıllardaki en büyük felaketinin sembolüdür" dedi.

-*--

Palandöken‘de kayak heyecanı başladı.

Türkiye'nin bin 890 rakımdaki en yüksek şehirlerinden olan ve kış turizminde adını dünyaya duyuran Erzurum'da kayak pistleri açıldı. Açılışta havai fişekler eşliğinde meşaleli kayak gösterisi yapıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olmasına aldırış etmeyen davetliler, sporcuların pistten inerek gerçekleştirdiği gösteriyi beğeniyle izledi.

-*--

Son defa 2000 yılında "Anadolu Beşik" adıyla birlikte albüm çıkaran Türk müziğinin iki önemli ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, uzun bir aradan sonra yeni albümlerini müzikseverlerle paylaşacak.

Müziğin kaydedilmesi fikrine karşı olmasıyla bilinen Oğur, yeni albüme ilişkin, "Kaydetmeye pek gönlü olmayan birisiyim. Bizim öğrendiğimiz ve söylediğimiz türkülerin hepsi kaydolmadan kulaktan kulağa, yüzlerce sene öncesinden bize kadar ulaşmış. Bir müzik parçasını kaydetmeyi bir çiçeği koparmaya benzetiyorum. Ancak insanlar duymak ve paylaşmak istiyorlar. " diye konuştu.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP