Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 12 Aralık 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

10 Aralık Cumartesi akşamı saat 22.30 sıralarında İstanbul Beşiktaş'ta emniyet güçlerine terör saldırısı gerçekleştirildi.

Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçtan yaklaşık bir buçuk saat sonra Vodafone Arena Stadı'nın yakınında iki büyük patlama meydana geldi. Olayda 30'u polis 39 vatandaşımız şehit oldu, 154 vatandaşımız ise yaralandı.  

Saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde ise 13 kişi gözaltına alındı.

-*--

Türkiye teröre karşı tek yürek oldu.

İstanbul'daki terör saldırısı, birçok ilde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamalarıyla kınandı. Adıyaman'dan Tokat'a, Balıkesir'den Mardin'e, Elazığ'dan Konya'ya birçok ilde ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın eden vatandaşlar, terörü lanetledi.

Teröre lanet yürüyüşleri ve basın açıklamalarının yanı sıra yurt genelinde siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri ile birçok siyasetçi, ünlü sporcu ve sanatçı da yayımladıkları mesajlarla terörü lanetledi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yurt içinde ve yurt dışında 90 binin üzerindeki camide, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit düşen vatandaşlar için hatim ve dualar okundu.

-*--

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, CHP ve MHP grupları ortak bildiri yayımlayarak İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

"Aziz milletimize" diye başlayan bildiride, “İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırı, aziz Türk milletinin birliğine, bekasına ve bütünlüğüne yönelik vahşi bir terör saldırısıdır. Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir.” ifadeleri yer aldı.

-*--

İstanbul'daki terör saldırısı Almanya'da da protesto edildi.

Almanya'nın Köln kentinde bir araya gelen vatandaşlar, Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etti.

Sosyal medyada örgütlenerek ellerinde Türk bayraklarıyla Köln'deki Ebert Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okuyarak terörü lanetleyen sloganlar attı.

-*--

İstanbul’daki terör saldırısının ardından dünyanın pek çok ülkesinden Türkiye’ye destek ve taziye mesajları geldi. Almanya, Katar, Filistin, Yunanistan, Slovenya devlet başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti.

Litvanya, Portekiz, Kuveyt, İspanya, Avusturya, Kazakistan ve Hindistan yetkilileri ise yaptıkları açıklamalarla İstanbul'daki saldırıyı kınayarak Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler.

-*--

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, ilan edilen milli yas nedeniyle bugün tüm sahnelerde oynanacak oyun ve turneler iptal edildi.

-*--

Avrupa Parlamentosu'nun Çek üyesi Zdechovsky, terör örgütü PKK'nın Avrupa Parlementosu’ndaki faaliyetlerinin yasaklanması için çağrı yaptı.

Zdechovsky, İstanbul'daki terör saldırısına sosyal medyadan tepki gösterdi. Saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Zdechovsky, "Teröristlere artık tolerans gösterilmemeli. PKK ve DEAŞ'ı durdurun ve Avrupa Parlementosu'nda yasaklayın." dedi.

-*--ve spor

Spor dünyası da İstanbul’da gerçekleşen hain terör saldırısına kayıtsız kalmadı.

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Gaziantepspor, Türk Telekom Arena’da karşılaştı. Galatasaray’ın ilk golünü atan Yasin Öztekin, sevincini polislere sarılarak kutladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, İstanbul'daki terör saldırısını sloganlarla protesto etti. Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan ise taraftarların tezahüratı üzerine bir çevik kuvvet polisini sahanın ortasına kadar getirerek sarıldı.

-*--

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına İspanya 1. ve 2. Futbol liglerinde oynanan tüm maçların başında bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun resmi Twitter hesabından İstanbul'daki saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Dün Türkiye'deki Beşiktaş stadyumunun dışında yaşanan saldırının ardından Wembley'in kemeri bu gece, saygımızı ve acıları paylaştığımızı belirtmek üzere kırmızı." denildi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP