Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 13 Aralık 2016 Salı. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

İstanbul, Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılan 7 polis daha şehit oldu ve şehit sayısı 44’e yükseldi.

Hain terör saldırısına tepkilerse devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında, il meydanlarında, üniversitelerde ve Lefkoşa'da terör saldırısı yürüyüşlerle protesto ediliyor.

-*--

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü DEAŞ'a ait 157 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

El Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 28 hedefe ise hava harekâtı düzenlendi.

-*--

Suriye’de Esed rejimine ait savaş uçağı Hama kentinin doğusunda terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Akirbat beldesinde bir sivil yerleşim yerine klor gazıyla saldırdı.

Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 40 sivil hayatını kaybetti, klor gazından etkilenen 200'den fazla kişi de hastanelere kaldırıldı.

-*--

Washington merkezli Heritage Vakfı Direktörü Luke Coffey, yaptığı açıklamada, Barack Obama yönetiminin Suriye ve PYD politikalarını eleştirdi.

Coffey, "DEAŞ'la nasıl savaşacağımız konusunda daha akıllı hareket etmeliyiz. YPG'yi eğiterek, silahlandırarak ve fonlayarak ateşle oynuyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye'ye karşı terör saldırıları düzenleyen ve ABD yönetimi tarafından 'terörist örgüt' olarak tanımlanan PKK ile bağlantıları olan komünist grupları desteklememeliyiz. Trump yönetimi, ABD'nin PYD'ye desteğini hemen kesmelidir." ifadelerini kullandı.

-*--

Endonezya yaralarını sarmak için yardım bekliyor.

Geçen hafta Endonezya'nın Açe eyaletine bağlı Pidie Jaya'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 45 bin kişi evini kaybetmişti.

Bölgede kurulan kamplarda görev yapan doktorlar, gün geçtikçe sağlık şikayetlerinin arttığını, özellikle çocuklarda öksürük ve ishal vakalarında artış görüldüğünü belirtiyor.

-*-- 

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star Gazetesi tarafından düzenlenen "3. Necip Fazıl Ödülleri" sahiplerini buldu.

Şiir dalında Ebubekir Eroğlu, hikâye ve roman dalında Cihan Aktaş,  fikir ve araştırma dalında Yaşar Çağbayır ödüle layık görülürken bu yıl ilk kez verilen “Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü"nün sahipleri Emel Özkan ve Mustafa Çiftçi oldu. “Necip Fazıl Saygı Ödülü" ise usta hikâyeci Mustafa Kutlu'ya verildi.

-*--ve spor

Üç Türk takımının mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu maçlarının kura çekimi İsviçre'de yapıldı.

Osmanlıspor, Yunanistan ekibi Olympiakos’la; Beşiktaş, İsrail ekibi Hapoel Be’er Sheva’yla, Fenerbahçe ise Rus ekibi Krasnodar’la karşılaşacak. Maçlar, 16 ve 23 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP