Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 20 Aralık 2016 Salı. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıyı, Çevik Şube Müdürlüğünde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş'ın gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bakan Soylu, “Ülkemize ve Rusya’ya baş sağlığı diliyoruz. Bu terör eylemi Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiştir. Büyük bir provokasyondur. Saldırı bizi ve ülkemizi derinden yaralamıştır.” diye konuştu.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Andrey Karlov'a yönelik saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu üzüntü verici olay, iki ülke ilişkilerini hedef almıştır. Ama ne Rusya ne de Türkiye Cumhuriyeti yönetimi bu oyuna gelmeyecektir.” dedi.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Andrey Karlov suikastiyle ilgili olarak Moskova’da konuştu.

Saldırıyı, Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi için gittiği Moskova yolunda öğrenen Çavuşoğlu şunları söyledi: “Karlov'un vefatından dolayı Türkiye ve Türk halkı olarak üzüntü duyuyoruz. Herkes bu alçakça saldırının hedefinin ne olduğunu çok iyi görüyor. Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkiler hedef alınıyor. Türkiye ve Rusya olarak buna müsaade etmeyeceğiz. İş birliğimizi daha da güçlendireceğiz.”

-*--

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de saldırıyla ilgili konuştu.

Putin, “Büyükelçimize yapılan saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere yönelik bir provokasyondur. Bu olaya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir." dedi.

-*--

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir kamyon Noel pazarına girdi.

Olayda 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Olayın bir kaza mı, yoksa terör saldırısı mı olduğu konusunda soruşturma devam ediyor.

-*--

Halep katliamının sesi Bana ve ailesi Türkiye'ye getirilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep'teki katliamı dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana'nın Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapmıştı.

-*--ve spor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi.

-*--

Spor Toto Süper Lig takımlarında forma giyen futbolcular, son dönemde yaşanan terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla dayanışma maçı yapacak.

Teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı vermeyi amaçlanan organizasyon, 22 Aralık Perşembe günü Beşiktaş Vodafone Arena'da düzenlenecek. Elde edilecek tüm gelir şehit ailelerine bağışlanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP