Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Aralık 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 19 Aralık’ta gerçekleşen operasyonda yaralanan sözleşmeli er Mehmet Ünal, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Diğer taraftan, dün Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'de DEAŞ terör örgütüne ait 113 hedef ateş altına alınarak imha edildi.  

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Başkanı Vladimir Putin ile dün akşam bir telefon görüşmesi yaptı.

İki lider, Suriye'de ateşkesin ülke geneline yaygınlaştırılması ve son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulundu.

-*--

Kocaeli’de "Teröre Lanet, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne katılan on binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre tepki gösterdi.

Yürüyüşü düzenleyen Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına konuşan Şahin Yaşlık, polis ve askere yapılan hain saldırılara “dur” demek için bir araya geldiklerini söyledi.

-*--

Türkiye'den Cerablus'a ekmek fırını…

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Cerablus'ta günlük 70 bin adet ekmek üretme kapasiteli fırın açıldı.

Bu arada, Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenli bölge haline gelen Cerablus'a Halep, Rakka, Menbiç ve El Bab gibi birçok kentten siviller gelmeye devam ediyor.

-*--

Rusya Savunma Bakanlığına ait, 92 kişiyi taşıyan uçak Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştü.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Suriye'deki Himiymim üssüne doğru yola çıkan uçak havalandıktan kısa süre sonra radarda kayboldu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uçağın düştüğü yer tespit edildi. Kazadan sağ kurtulan olduğu yönünde işaret bulunmuyor" dedi. Düşen uçakta, Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi bulunuyordu.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP