Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş

Damak Tadı

 

Ahmet: Herkese merhaba. Yine güzel bir günde, yine lezzetli bir yemekle sizlerleyiz. Şule bugün nasıl bir yemek yapacağız?

Şule: Bugün “kısır” yapacağız Ahmet.

Ahmet: Ooo, şahane olur. Kısırı çok severim.

Şule: Ben de bayılırım.

Ahmet: Biliyor musun? Annemler ayda bir kez komşuları ile altın günü yapar. Pastalar, börekler ve de tatatataaaam! Kısır. Tabii ben de severek yerim. Şule, çok sabırsızlandım şimdi.

Şule: Hemen başlayalım o zaman Ahmet.

Ahmet: Hay hay, başlayalım.

Şule:   Önce malzemeleri sayalım.

            1,5 su bardağı bulgur,

            1,5 su bardağı su,

            1 yemek kaşığı domates salçası,

            4-5 sap yeşilsoğan,

Ahmet: Yeşilsoğan olmasın. Ben hiç sevmiyorum.

Şule: Sen sevmiyorsun ama belki dinleyicilerimiz sever Ahmet.

Ahmet: İyi, onlar koysun o zaman.

Şule: Ahmet, izin verir misin, devam edeyim mi?

Ahmet: Et, et…

Şule: Devam ediyorum o zaman…

Ahmet: Tamam et.

Şule:   1 kâse kıyılmış dereotu,

            1 tatlı kaşığı nane,

            1 kâse kıyılmış maydanoz,

            1 fincan sıvı yağ,

            tuz,

            ve nar ekşisi. Malzemelerimiz bu kadardı Ahmet. Şimdi tarife geçiyorum.

Önce derin bir kap alalım. Köftelik bulguru kaba koyalım. Bulgurun üzerine sıcak su koyalım. Kabın üstünü tepsiyle kapatalım. Bulgurlar biraz suyunu çeksin.

 

Ahmet: Yetmez mi?

Şule: Tamam tamam. Haaah! Bulgur suyunu çekti. Şimdi bulgurun içine biber salçası ve domates salçasını koyalım, biraz karıştıralım.

Daha sonra doğrama tahtasında yeşilsoğanı, maydanozu, dereotunu ve salatalık turşusunu küçük küçük doğrayalım.

Ahmet: Sen malzemeleri doğra. Ben de bulguru karıştırayım.

Şule: Harika olur Ahmet.

-*--

Ahmet: Ben karıştırdım. Yeterli mi?

Şule: Oooo yeter, yeter… Ben de malzemeleri kestim.

Ahmet: Süpersin.

Şule: Kabı alabilir miyim Ahmet?

Ahmet: Tabii.

Şule: Teşekkürler. Malzemelerimizi doğradık. Malzemeleri bulgurun üzerine koyalım. İyice karıştıralım. Üzerine biraz tuz, karabiber, kimyon, nar ekşisi, zeytinyağını koyalım. Tekrar bütün malzemelerle birlikte karıştıralım. Evet işlem bu kadar Ahmet.

Ahmet: Hemen tadına bakabilir miyim?

Şule: Tabii ki.

Ahmet: Muhteşem olmuş.

Şule: Afiyet olsun. Masadaki servis tabağını alabilir miyim Ahmet?

Ahmet: Hemen veriyorum.

Şule: Teşekkürler.

Ahmet: Rica ederim. Haydi yoruldun. Otur da yiyelim artık.

Şule: Çok ayıp. Önce dinleyicilerimize “Hoşça kal.” diyelim. Bugün size harika bir ‘kısır’ yaptık. Afiyet olsun.

Ahmet: Afiyet olsun. Hoşça kalın.

Şule: Ya bekleyemedin değil mi? Ayıp diyorum. Nasıl konuşmak o? Ağzın dolu.

Ahmet: Ne yapayım yahu, çok lezzetli. Anlattık. Onlar da yapsınlar yesinler.

 

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUMLAR
12 Ekim 2016 01:44

çok tat afiyet olsun


Yanıt:
YORUM YAP